З’їсти устрицю — як поцілувати море в губи
В вересні устриця набирає жирок та радує своїм яскравим смаком.
Час відпочити без метушні з близькими людьми
Устрична ферма «Устриці Скіфії» — унікальний туристичний об’єкт не тільки в Україні, а в усій Східній Eвропі, відвідати який потрібно кожному
Устриці Скіфії вирощуються на березі Чорного моря в екологічному та чистому місці на кордоні Миколаївської та Одеської областей, безпосередньо в природному національному парку, тож акваторія, де росте устриця екологічно чиста та безпечна.
На фермі маємо можливість познайомитися з історією цього дивного краю з часів Скіфії і до сучасних подій в розрізі устричної культури. Після екскурсії Ви станете гастрономічним експертом в устрицях та морській кухні. Адже культура споживання устриць на території сучасної України налічує 3000 років, стародавні греки відзначали ніжний смак чорноморської устриці через більш низьку солоність Чорного моря. У 18-19 століттях устриця експортувалась в багато країн Європи.
Устриця — ідеальний продукт для збалансованого харчування. У м’ясі містяться жири, білки і вуглеводи, цинк, мідь, залізо, селен, натрій, йод, фтор, жирні кислоти, вітаміни групи В.
До того ж вчені Америки з’ясували, що в ненасичених жирних кислотах устриць є кераміди — речовини надають блокують ріст ракових клітин.
Незважаючи на те, що устриці вживають запеченими, смаженими, вареними, в клярі або в бульйоні, на фермі можна і потрібно спробувати устриць в свіжому, тобто в сирому вигляді. Так як, саме в цьому варіанті делікатес викликає безліч питань, але і так високо цінується.
Неповторні гастрономічні враження забезпечить свіжість, свіжість і ще раз свіжість устриць на фермі! Ви отримуєте на стіл устрицю, яка ще вчора (а можливо, і сьогодні вранці) перебувала в морі. На відміну від імпортної устриці, яка знаходиться в дорозі 4-5 днів, а потім потрапляє до Вас на стіл з перетримки з штучно приготованої морської води, устриця Скіфії має свіжий смак і аромат моря. Чорне море має більш низьку солоність в порівнянні з водами Світового океану. Це означає, що чорноморська устриця проходить афінаж все своє життя (близько 16 місяців). Саме це надає молюски особливу делікатесність
Що таке загадкові слова і цифри в меню, як саме від них залежить ціна і смак цих дарів моря, як правильно подають устриц, з чим треба їсти молюсків, як правильно вибрати і як відкрити мушлю — всі ці таємниці відкриють на фермі.
Якщо у Вас є бажання розслабитися, відпочити тілом і душею, вишукано поїсти в колі друзів — тоді вам з нами в подорож на ферму «Устриці Скіфії»
Тож мандруємо…
Програма туру:
-
8.00 — виїзд з Херсона
-
11.00 – прибуття на ферму «Устриці Скіфії»
-
11.00 -12.00 – екскурсія на фермі
-
12.00-16.00 – вільний час, коли ви зможете скуштувати устриць, за столиком на березі лиману и з бокалом білого сухого вина
-
16.00 – виїзд з ферми «Устриці Скіфії»
-
19.00 – повернення в м.Херсон
Вартість — 500 грн. (для дітей від 5 до 14 років – 400 грн.)
В вартість включено: проїзд м.Херсон-«Устриці Скіфії»- м.Херсон, екскурсія на фермі