Якщо ви ніколи не спостерігали за життям тисячі равликів, це потрібно терміново виправити
Равлики поширені по всій земній кулі. У багатьох куточках планети їх мушлі використовують як прикраси та сувеніри, а в деяких кухнях світу вважають їх м’ясо делікатесом
Равликова ферма «Пан Равлик», недалеко від Миколаєва, куди ми з вами попрямуємо — це цілий комплекс по вирощуванню равликів в умовах, максимально наближених до природних. Господарство заснувало подружжя -Костянтин та Ольга
Ми відвідаємо приміщення для розмноження і відкладання ікри; відкриті вольєри для равликів; холодильне приміщення, де равлики можуть знаходиться в анабіозі до 8 місяців. А також на екскурсії ви дізнаєтеся:
— терміни вирощування равликів
— що їдять равлики і скільки у них зубів
— що робити, якщо равлик пошкодив мушлю
— скільки років живуть равлики
— як часто равлики розмножуються, скільки діток народжується
— чи бачать равлики
— як визначити стать равлика
— і головне питання — чому саме равлики?
«Пан Равлик» — це молоде фермерське господарство, яке активно розвівається та збільшує об’єми виробництва, а також розвиває нові напрямки: виробництво делікатесної ікрі равликів, виділення та консервація слизу равликів (муцину), заготівля м’яса та печінки равликів у вигляді напівфабрикатів.
А ви знали, что вміст білка в м’ясі равлика в півтора рази вище, ніж в курячому яйці. А високий вміст вітаміну В6 сприяє его легкому засвоєнню.
Равлики вважаються родзинкою саме французької кухні. Але, повірте, на фермі вміють готувати равликів не гірше, ніж у вишуканих європейських ресторанах.
Для любителів чогось новенького, є можливість посмакувати кулінарними шедеврами:
✓ Равлик маринований з зеленю та лимоном у соєвому соусі
✓ Равлик з пряними травами під вершковим соусом
✓ канапки з паштетом з печінки равлика и часниковим маслом
✓ Равлики ескарго по-бургундські з часниковим маслом та грінками
✓ І Звичайно ж, все це під келих білого сухого крафтового вина
На зворотному шляху в Херсон буде можливість зробити кілька незвичних фото
Уявіть собі — степ, на небокраї тонкою смугою синіє лиман, безкрає небо і маяк… Хабловський маяк
А, насправді, розташування Хабловського маяка пов’язано з особливостями судноплавства в Дніпро-Бузькому лимані. Тут розташоване ціла «родина» Хабловських маяків. Передній маяк розташований в середині Бузького лиману, середній знаходиться на березі, а задній в полі. Вони працюють разом, поєднуючи вогні.
Покуштувати равликів, дізнатися про життя цих інопланетних істот, зробити селфі біля маяка в степу та подивитися на Станіславські кручі — ось відмінна ідея для проведення вихідного дня
Вартість туру -450 грн. (Для дітей до 14 років — 300 грн.)
Програма туру:
11.00 — виїзд з міста Херсона
12.30 — прибуття в с.Галіциново
13.00-15.30 – екскурсія та дегустація на фермі «Пан Равлик»
15.30 – виїзд з ферми «Пан Равлик»
16.00 – фотосесія біля Хабловського маяка та Станіславських круч
18.00- повернення в м.Херсон
В вартість туру включено: проїзд м.Херсон-с.Галіциново-с.Станіслав-м.Херсон, екскурсія та дегустація на фермі «Пан Равлик»
У програмі туру можливі зміни у зв’язку з погодними умовами, станом доріг і можливостями партнерів
У разі корпоративних (групових) заявок розглядається індивідуальний підхід у формуванні ціни і програми туру